Evert Bol investeert beroepshalve in vastgoed. Nu doet hij dit ook privé, samen met andere ouders en Pickkers Consult. “Stenen zijn niet zomaar weg, en gezien de ontwikkelingen in Utrecht heb ik veel vertrouwen in deze solide vastgoedbelegging. Mijn dochter Sophie verheugt zich op haar nieuwe kamer en vooral op het samenwonen met vriendinnen. Ik bemoei me natuurlijk wel met haar keuze. De huuropbrengst moet zeker zijn. Of ik het later aanhoud als belegging of ga verkopen, hangt van de markt af. Het kan in elk geval een mooie aanvulling op mijn pensioen zijn.”

Box 3

Met een belegging in een studentenwoning van Studentengroepswoningen.nl bouwt u vermogen op in box 3 en profiteert u van het heffingsvrij vermogen van uzelf en uw fiscale partner. Terwijl uw zoon of dochter een mooie studententijd beleeft, werkt u aan uw eigen toekomst. Is uw kind eenmaal afgestudeerd, dan kunt u het huis aanhouden of verkopen. Net wat op dat moment voor u aantrekkelijk is.

Rendement

Met een investering in een studentengroepswoning behalen ouders van studenten dubbel rendement. Allereerst is deze vastgoedinvestering de kroon op uw opvoeding: uw zoon of dochter heeft een geweldige studententijd met vrienden en vriendinnen om zich heen, en is daardoor extra gemotiveerd de studie af te maken. Ook voor uzelf is het een uitstekende belegging, bijvoorbeeld als aanvulling op uw pensioen. Naar dit type duurzaam vastgoed blijft veel vraag in studentensteden.

Zekerheid

Op dit moment zijn er in Nederland circa 670.000 studenten. In de komende 7 jaar neemt dit aantal met 54.000 toe. Het is dus dringen op de markt voor studentenkamers. De populaire studentensteden, zoals Amsterdam, Utrecht, Leiden, Delft en Groningen kampen met een structureel tekort aan studentenkamers. Alleen al in Utrecht bedraagt dat tekort 5.700 kamers. Gezien het groeiende aantal studenten zullen die tekorten alleen maar oplopen. U kunt er dus van op aan dat er altijd vraag zal zijn naar de studentenkamers.