Ellen Verbeek merkte dat haar zoon geen kamer kon vinden. Zij helpt hem nu door te investeren in een duurzaam studentenhuis: “Het is een geweldig mooi huis, daar krijg ik geen spijt van. Ik had nog nooit gehoord van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, maar nu ben ik fan. Je staat niet alleen in het maken van keuzes, je doet het samen. Bovendien worden we goed begeleid door Pickkers Consult.”

Samen

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap iets voor u? Studentengroepswoningen.nl biedt ouders van studenten de gelegenheid om een nieuwbouwproject te realiseren via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Via een op te richten stichting wordt de grond dan aangekocht van de gemeente. Samen geven de ouders opdracht aan een door Studentengroepsoningen.nl te selecteren aannemer. De kosten van een projectontwikkelaar worden hierdoor uitgespaard, zodat het aanvangsrendement hoger kan zijn.

Duurzaam

Duurzaam bouwen heeft de toekomst. Daarom hebben de studentenwoningen in project Blaarkoppen in Utrecht zonnepanelen, vloerverwarming, CO2 gestuurde ventilatieroosters en zijn ze bovendien zeer goed geïsoleerd. Deze maatregelen leveren een Energie Prestatie Coëffeciënt op van 0,0. Dat is ruim onder het verplichte minimum van 0,4. Met het oog op toekomstig rendement is ook gekozen voor een flexibel ontwerp. De huizen zijn eenvoudig aan te passen aan andere woonwensen. Denk aan een royale eengezinswoning, een familiehuis voor gezin met grootouders of een kleinschalig appartementengebouw.  Deze flexibiliteit levert een GPR-score (duurzaamheidsscore) op van 8,0.

Begeleiding

Studentengroepswoningen.nl is een initiatief van Pickkers Consult. Dit bureau neemt investeerders alle juridische en administratieve werkzaamheden uit handen.

Pickkers Consult streeft altijd naar heldere en krachtige gebouwen die meetbaar presteren. Zeker op het gebied van rendement en duurzaamheid.

Begeleiding door Pickkers Consult

Bas Pickkers, vastgoedadviseur en projectmanager:

“Samen kun je meer dan in je eentje. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is een prachtige wijze om samen met gelijkgestemden te bouwen. Alle participanten hebben studerende kinderen die ze willen helpen, ik ook. Vanuit mijn bedrijf Pickkers Consult zorg ik voor een professionele begeleiding van het gehele traject, van locatiekeuze en het opstellen van contracten tot bouwbegeleiding en oplevering.”